duminică, 4 decembrie 2016

Mici bucurii (III)


Am o perioadă epuizantă, dar din fericire e presărată și cu mici bucurii, care - alături de credincioasa mea cafea și de magneziu - îmi dau energie și mă ajută să fac față solicitărilor și oboselii.

1) Exclusivista mea colecție Zubin Mehta s-a îmbogățit cu un articol pe cât de  rar, pe atât de valoros: o carte editată de Filarmonica din New York, despre cei 13 ani în care el a fost dirijorul orchestrei. Cartea se găsește greu - din ce-am văzut, sunt doar câteva exemplare disponibile - și este un colectibil neprețuit pentru cineva atât de pasionat ca mine de muzica și de personalitatea acestui om. 


Are multe imagini pe care nu le-am mai regăsit nicăieri altundeva, programe și afișe de concert, informații și impresii ale unor colaboratori care nu au fost incluse în celelalte trei cărți. 


O reală bucurie, o încântare pentru mine. Atât de  mult mă bucur că am reușit s-o obțin! Aștept să mă delectez cu ea după ce voi fi scăpat de iureșul săptămânilor ăstora.

2) Am primit o pereche de cercei foarte drăguți de la dumnealui jupânul. Din argint și cristale Swarovski.


Sunt perfecți: nu atât de mici încât să treacă neobservați, dar nici opulenți. Ca idee, e a doua oară când îmi dăruiește cercei în formă de stea :)

3) Aseară am lenevit în pat, cu un ceai cu aromă de măr și scorțișoară și un roman de Agatha Christie. Iar dimineață am continuat lectura, înlocuind ceaiul cu o cafea în care am pus o jumătate de linguriță de cremă de marshmallow. Poate că nu e mare lucru, dar de câteva zile îmi doream doar să stau, să stau și iar să stau. Să beau ceva cald și bun și să am răgaz să citesc, fără să mă simt otrăvită de oboseală și fără să-mi cadă ochii în gură. Așa că da, a fost o bucurie pentru mine. Sper să repet experiența cât mai curând. 

Ei bine, deci mâine iar e luni, hm? Deja? Partea bună când ai o perioadă stresantă e că nu-ți dai seama cum trece timpul... Ok, în nota asta, o săptămână bună să avem și hai cu vineri! :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

sa ai o saptamana buna! si sa te bucuri de aceste frumoase cadouri :)
Cris

Greta spunea...

Mulțumesc, Cris, asemenea :) Să treacă repede zilele și să fie mai repede weekend :)