marți, 16 decembrie 2014

Diverse & disparate (III)


  • E perioada AIA a anului când: avem imens de lucru, sistemul sughite şi-n răstimpuri tuşeşte, Help Desk-ul e suprasolicitat (şi de data asta îi înţeleg pe oamenii de-acolo, se trage de ei în toate părţile ca de un gumilastic marţian, cum ar zice Bridget Jones), team leader-ii sunt căpiaţi şi patrulează prin tot depozitul cu priviri abulice, telefonul sună ca la linia fierbinte, fiecare vrea ceva şi-anume vrea ieri. Abia avem timp să schimbăm o vorbă, ne regăsim în pauze epuizaţi, schimbăm impresii ("Cum e la tine?" "Ca la nebuni. La tine?" "Mai rău.") şi ne aruncăm din nou în cazane. Magnific, vă spun.
  • Într-un acces de conştiinciozitate, am fost la dentist pentru detartraj şi un control de rutină. Pentru prima dată de când mă ştiu, n-a găsit nicio carie de reparat. Deci ritualul de igienă a danturii, care include periuţa electrică, aţă dentară şi apă de gură nu-i chiar degeaba. Că veni vorba, am un dentist nou. Adică aşa cred... Merg la acelaşi cabinet de vreo 7 ani, dar medicul meu de la începuturi (care seamănă cu Alain Delon şi are o voce aşa de plăcută şi hipnotizantă, de mi-ar plăcea să-l aud inclusiv citindu-mi din cartea de telefon) s-a axat pe implantologie. Ramură a stomatologiei care nu mă priveşte (încă...). O vreme s-au ocupat de mine alternativ vreo două doctoriţe, dintre care una-mi intrase la suflet, că era fix pe stilul meu: simpatică, mucalită, răbdătoare, cu mână uşoară. Drept pentru care am cerut programare tot la ea, dar am aflat că e plecată la o specializare în afara ţării. "Îmi pare rău, vă putem oferi numai bărbaţi", ciripi vrăbiuţa de la recepţie =)) Oh, dar nicio supărare, lăsaţi bărbaţii să vină la mine :D A venit un bărbat la vreo 37 de ani, care mi-a făcut un compliment "profilat", ca să zic aşa: "dacă toţi pacienţii noştri ar avea dantura ca a dumneavoastră, n-am mai avea ocupaţie" :)) Word! (Las' că ştiu eu c-a vrut doar să fie amabil. Nu de alta, dar procentul meu de dinţi artificiali sau, în tot cazul, lucraţi, a tot crescut în ultimii ani. Ba punţi, ba coroane, ba plombe. Deci cred că ar avea ocupaţie în continuare, inclusiv numai cu pacienţi ca mine) :))
  • Sâmbătă ar trebui să ajung, în fine, la coafor. Nu mi-am mai făcut nimic la păr din octombrie şi coama mea a scăpat binişor de sub control. Încă puţin şi-ajung s-arăt ca Desdemona (despletită şi cu pletele fluturând, gen). 
  • Nu ştiu dacă aţi băgat de seamă că anul ăsta nu v-am povestit despre petrecerea de Crăciun. Well, motivul e simplu - nu vom avea una. Aparent, pe-ai noştri conducători i-a apucat non-discriminarea: cică mulţi dintre angajaţi nu sărbătoresc Crăciunul, din motive de ordin religios, deci ar fi neetic faţă de aceştia să avem petrecere de Crăciun. Vorba lui Harvey din "Suits", this is bullshit. Anul trecut cum au nimerit să facă party de Crăciun, şi-acum doi ani, şi-acum trei? Vom avea, în schimb, o petrecere de final de an. Aha, ştiţi când? Pe 23 ianuarie. Cât de stupidă e treaba asta? Nu, n-am de gând să mă duc. Mi se pare o lipsă totală de respect a conducerii la adresa noastră. Unde mai pui că pică şi-ntr-o vineri, când eu sunt de regulă praf de oboseală. Numai de party nu mi-ar mai arde. Thanks, but no thanks.
  • Cred că mă las de ceea ce eu numesc "posturile de piţipoancă". Păi cum să mai scriu aşa ceva, când în seara asta, la un raion de cosmetice fiind, am testat un "creion-cremă" pe buze, el fiind creion de ochi? Şi nici atunci nu mi-am dat seama, ci abia după ce am citit pe etichetă că e "testat oftalmologic". D'ohhhh. 
  • Cam atât pentru azi, mă duc la somn că mă aşteaptă mâine cazanul :)) Ca să vă faceţi o idee cât sunt de vraişte, vă spun că am un DVD cu un documentar foarte promiţător despre Zubin, la care nu mai ajung să mă uit fiindcă-mi doresc o anumită dispoziţie pentru asta. Şi nu în ultimul rând, îmi doresc să nu-mi pice ochii în nas :))

La voi pe front cum stau lucrurile?

Niciun comentariu: