sâmbătă, 12 iulie 2014

Pregătiri pentru finală


De marţi încoace nu se mai vorbeşte despre altceva. Nemţii sunt atât de convinşi că Germania va deveni mâine campioană mondială, încât iau asta ca pe un fapt deja împlinit. Personal am încercat să-mi mai temperez entuziaştii colegi, dar mi-au explicat că n-are ce să meargă prost, Argentina n-a jucat nimic în meciul cu Olanda, Messi a fost ca şi inexistent până-n reprizele de prelungiri când oricum n-a izbutit nicio scofală, aşa că unde-i problema?
"Cine spune că Argentina va practica duminică acelaşi joc ultradefensiv?", am întrebat. Între noi fie vorba, mă aşteptam să-i văd electrocutaţi de respect în faţa vocabularului meu de cunoscătoare (citisem Prosportul şi Gazeta :D), dar nici pomeneală de aşa ceva. Ăştia nu ştiu să recunoască o femeie ideală, e clar. S-au mulţumit să-mi spună că "am să văd eu". 

Între timp, se cumpără lăzi de bere şi se fac planuri pentru vizionarea publică de mâine seară (vizionare organizată în toate oraşele, în centru, pe un ecran imens). Nu ştim dacă mergem. Ideea sună ademenitor, dar cred că nu va fi tocmai confortabil; în picioare, urlându-ni-se în urechi, înghesuiţi din toate părţile, hm, parcă nu prea. O să aruncăm o privire la faţa locului şi dacă ne-o plăcea, rămânem, dacă nu, le facem galerie lui Klose şi compania de pe canapea. 

Până una-alta, astăzi am fost prin oraş să târguiesc diverse şi printre altele m-am dus la Müller. Voiam un accesoriu pentru mâine seară şi acum câteva zile văzusem la ei un fard de obraz în culorile steagului german. Nu sunt eu genul care să se picteze şi să se împopoţoneze, dar o dată la patru ani n-o fi foc. Mai am şi-o ghirlandă de pus la gât, deci fardul vine la fix. L-am găsit (spre surpriza mea, că mă aşteptam să se fi epuizat stocul) şi după ce-am pus mâna pe captură, am mai aruncat un ochi la raionul pentru fani (identificat ca atare cu un uriaş drapel :D), să văd ce se  mai găsea pe acolo.
Iată câteva exemple în imaginea de mai jos, disponibile şi în magazin:

Legendă:

1. Fard tricolor (al meu nu arată aşa, deşi principiul, din ce-mi dau seama, este acelaşi);
2. Elastice de păr;
3. Brăţară;
4. Gel de mâini cu particule în culorile negru, roşu şi galben;
5. Abţibilduri pentru unghii sau corp;
6. Tot nişte chestii de prins părul (bile);
7. Tatuaje temporare;
8. Lac de unghii pentru manichiură în culorile steagului;
9. Gene false în formă de minge de fotbal sau de stele :)))

Pe lângă toate cele de mai sus, mai aveau: peruci, steguleţe, vopsea pentru faţă (de-aia de te faci pe tot chipul, ca indienii din romanele lui Karl May), spray de păr, gene false tricolore (şi sclipicioase, cam creepy dacă mă-ntrebaţi pe mine), brelocuri şi brichete, pălării, ghirlande de tot felul şi Fuleco, mascota actualei ediţii a campionatului mondial.

Fuleco

O adevărată industrie, dar oricât ai încerca să te enervezi pe marketing-ul din spate, care speculează entuziasmul şi /sau slăbiciunile oamenilor, nu poţi. Euforia momentului te prinde şi parcă ţi-ai dori să cumperi toate accesoriile şi nebuniile alea. Chiar dacă nu le vei purta decât un interval foarte scurt de timp. Este un mijloc de-a trăi clipa şi de-a marca un moment, până la urmă, istoric.

Şi-acum la final, ce-mi rămâne de spus decât Hai Germania! Sper că nu mă pictez degeaba mâine seară :)))

Niciun comentariu: