marți, 29 octombrie 2013

Astăzi sunt girafă


Adică arăt aşa: 


Nu vă speriaţi. Totul a pornit după ce-am răspuns la o ghicitoare postată de Simona Tache pe pagina ei de Facebook. A fost ca un fel de leapşă: cine ghiceşte răspunsul corect, primeşte felicitări. Cine nu, îşi pune la profil, timp de trei zile, o girafă. Răspunsurile s-au dat în privat, pentru a nu influenţa pe ceilalţi.

N-am nimerit-o, deşi m-am considerat perspicace. Prin urmare, girafă it is! 

Acum să vă spun şi vouă ghicitoarea, să vă încercaţi puterile. Cu rugămintea ca, dacă ştiţi răspunsul corect, să menţineţi suspansul. Iar dacă nu, spor la ghicit!

Aşadar: e ora trei noaptea, sună cineva la uşă şi te trezeşti din somn. Musafiri pe nepusă masă: părinţii tăi, care au venit să ia micul dejun. Ai în frigider gem de căpşuni, miere, vin, pîine şi brînză. Care este primul lucru pe care-l deschizi? 

(În altă ordine de idei: nu-i aşa că-s drăguţă? :D).

4 comentarii:

thea spunea...

si expresivaaaa :)

Anonim spunea...

Hmm...as zice ochii, daca ar fi lucruri. Daca nu, usa, sa intre neamurile in casa.

Greta spunea...

@Thea, mulţumesc, m-am îmbujorat ;;)
(de fapt, a ajuns să-mi placă atât de mult, încât cochetez cu ideea de-a nu mai renunţa la ea :D) :))

@Anonim, acum pot dezvălui, având în vedere că ghicitoarea a devenit viral şi se ştie care era răspunsul: ochii. Deşi asta a dat naştere la dispute, foarte mulţi pledând pentru "uşa" ca răspuns corect. Uşa alesesem şi eu, dar m-am aranjat de-o girafă :))
Simpatic mi s-a părut un tip care era contrariat de faptul că părinţii vin să ia micul dejun la ora trei dimineaţa :)))

Anonim spunea...

Ha ha! Deci logica mea functioneaza corect. Dar textul ghicitorii e aiurea scris, induce in eroare logica, pentru ca ochii nu sunt lucruri. Usa, in schimb, este un lucru, de aici si multimea de raspunsuri care pledeaza pentru ea. Daca textul ar fi sunat: "Ce deschizi prima oara / in primul rand / mai intai?" probabil ca mult mai multe persoane ar fi raspuns "ochii". :)