marți, 18 decembrie 2012

La ceas de bilanț, 2012.... :)


... mi-a fost cam teamă de tine la început.  Auspiciile sub care ne salutaserăm de bun-găsit nu păreau din cale-afară de favorabile, asta daca e să ținem cont de superstiții.

Ai fost un an destul de complex, pe parcursul căruia am avut parte de experiențe dintre cele mai felurite. 

Din punct de vedere profesional, să zicem că te-aș încadra la "călduț". Adică ai fost așa, nici prea-prea, nici foarte-foarte. 
M-ai învățat că munca pe brânci și seriozitatea nu sunt întotdeauna suficiente pentru a ajunge acolo unde vrem - și unde merităm, aș adăuga. Se presupune că la treij'doi de ani ar fi trebuit să știu demult chestia asta, dar nu eram pregătită pentru a afla că fusesem pe lista scurtă pentru o avansare, pe care însă am ratat-o în favoarea unei colege care la vremea respectivă abia nimerea să-și lege șireturile. Metaforic vorbind. A fost o pilulă atât de amară, încât aproape am bolit de supărare. Cumva a trecut, dar mi-am însușit lecția aia.
Drept dovadă, de ceva timp mă străduiesc din greu, după cum știi și tu. Și dacă-mi iese ce-am plănuit, o să fie și meritul lecției pe care mi-ai dat-o în vară. 

În alte privințe ai fost mult mai binevoitor. Am călătorit nesperat de mult și-n locuri extraordinare. Am avut parte de numeroase delicatese - pentru suflet, pentru papile gustative, pentru minte. M-am reîntâlnit cu oameni care înseamnă foarte mult pentru mine și pe care nu-i mai văzusem de-o groază de vreme, am descoperit muzici, filme și cărți noi, mi-am reapropiat un om care mi-e foarte drag. M-am lăsat îmbrățișată de Marea Mediterană și-am pierdut la cazinoul din Monte Carlo (asta da amintire, n'est-ce pas? :D).

Una dintre cele mai importante realizări a fost în plan personal. Este mult prea ''a mea'' pentru a fi detaliată aici, dar tu știi despre ce-i vorba. Pe de-o parte mă gândesc că ar fi trebuit să fac asta demult; pe de altă parte însă, dacă am făcut-o acum, se numește că acum i-a venit  vremea.

Concluzionând, dragul meu 2012, m-am simțit bine cu tine.  Îți mulțumesc pentru ce mi-ai adus, pentru ce m-ai învățat și-o să-ți păstrez o amintire frumoasă. Sper ca succesorul tău, 2013, să fie un an foarte bun, în care să-mi împlinesc măcar o parte dintre vise, pentru a putea face loc altora :)

Ceea ce vă doresc și vouă, dragilor :) 

4 comentarii:

Unknown spunea...

A mai trecut un an...si ce an, cat de plin a fost pentru mine! Pe plan personal a fost absolut minunat: ni s-a nascut piticul la sfarsit de ianuarie, asa ca tot anul a fost un an al experientelor inedite, obositoare, stresante. Primul zambet, primul gangurit, primul ras, primul cuvant, primul pas, primul concediu in trei, primul Craciun in trei, primul Mos Nicolae trait prin ochii unui copil.
Ce regret, personal vorbind: ca n-am reusit sa petrec mai mult timp cu sotul meu minunat, ca n-am reusit sa calatorim mai mult si sa incepem proiectul casutei noastre de vis.
Tot anul acesta am invatat ca oamenii pot fi falsi, profitori si pot sa minta cu nerusinare. Am invatat ca nu prea avem prieteni, dar ne-am consolidat relatia si familia. Am aflat ca am fost folositi, si-a durut extrem de rau. Dar ne-am ridicat, am zis "pa", si-am mers mai departe. Am invatat sa traiesc frumos, sa ma bucur din orice si sa privesc lumea prin ochii unui copil.
Concluzionand, a fost un an bun, frumos si plin de experiente. Sper ca 2013 sa fie cel putin la fel.
Iar tie, Greta, iti doresc un an 2013 in care tot ceea ce ti-ai propus sa se indeplineasca!

Greta spunea...

Wow, Ale, pentru voi 2012 a fost cu adevărat un an "to remember".... Felicitări retroactive, să vă trăiască piticul :)

Vorbești (scrii :) ) atât de frumos despre lumea văzută și viața trăită prin ochii unui copil, încât mi se umple sufletul de emoție :) Vă doresc, ție și familiei tale, un 2013 de poveste. Și are toate șansele să fie, pentru că voi, împreună, trăiți un miracol :)

Îți mulțumesc pentru gândurile frumoase, pentru urări și pentru că ești aici :)

Unknown spunea...

Iti multumesc. A fost cel mai frumos lucru pe care cineva mi l-a spus (scris) de mult timp. Mi-ai inseninat seara. Sarbatori frumoase iti doresc!

Greta spunea...

@Ale :) Mă bucur, se pare că ne dăruim reciproc clipe senine... (apropo de comentariul tău la articolul cu urări de Crăciun) :)