miercuri, 18 ianuarie 2012

Pe scurt


  • Sefu' a constatat ca mai aveam 2 zile de concediu de anul trecut (o puternica banuiala in acest sens am avut si eu in decembrie, cand mi-a dat concediu chipurile pentru toate zilele ramase, in numar de 6 - dar am zis ca mi se nazare). Asa ca luni si marti am stat frumusel acasa, interval in care unicul lucru constructiv pe care l-am facut a fost abonamentul la biblioteca din oras, de unde m-am intors cu 4 carti - doua de John Grisham si doua de Sophie Kinsella. Sa nu va prind ca radeti, ca va jupoi :D In primul rand citesc in germana, in al doilea rand ma destind, in al treilea rand citesc in germana (parca am mai zis o data chestia asta, doua la prefectura....) si-n al patrulea rand doar nu v-ati imaginat ca as citi Schiller si Goethe in original? Serios acuma :D
  • Dupa "Dr. House" si "Breaking Bad", am inceput sa ne uitam la un nou serial: "The Shield", realizat in intervalul 2002-2008 si pe care vi-l recomand. Fara a avea pretentia unor personaje atat de puternic individualizate ca "Dr. House" ori a unui story atat de fluent si incitant ca "Breaking Bad", serialul "The Shield" are in primul rand meritul unui realism tot mai putin regasit in peliculele americane. Am "mancat" deja 2 DVD-uri a cate patru episoade si ne e tot mai foame, ca sa zic asa.
  • Ghicitoare: se iau 4 pulpe de pui si se pun la fiert cu responsabilitate in apa cu sare. Se ia spuma cu constiinciozitate. Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga morcov, cartof, telina, pastarnac. Periodic se degusta si se adauga "Secretul Gustului de Gaina", cu maturitate si pricepere. La final, cand legumele sunt si ele fierte, se adauga patrunjel tocat marunt. Intrebarea este: de ce, dupa toate cele de mai sus, supa MEA are numai un  vag gust de pui? Pe cine trebuie sa dau in judecata, in afara de pui?

4 comentarii:

Carmen spunea...

Ooooof,puiul nu l-ai crescut tu,in baia proprie, nu?
Ei, de-aia are gust foarte vag supa, ca e pui de-ala ametit. Ca sa iasa supa mai buna e bine sa folosesti si spate de pui( e osos, iar supa buna e aia facuta din oase), legume cu nemiluita si( daca vrei sa te iei dupa mine) un os de vita. Nu mai e supa doar de pui,stiu, dar macar are gust.

A.O. spunea...

Iti zic eu ;) Pe "secretul gustului de gaina"...si pe puiul de la supermarkt...mai incearca treaba odata cu carnebio..o sa observi o imbunatatire considerabila.

Si cum ??? Tu nu citesti "clasici" in original ??? Hai ca acuma ma-i dezamagit de tot... (not) :-p

habarnam spunea...

Aaa, ti-a placut Breaking Bad? Eu am vazut doar doua serii, a treia m-a enervat. Prima am consumat-o pe nerasuflate intr-o seara jumate, pe urma m-am mai domolit, ca la urma s-o las balta. The Shield mi s-a parut foarte dur, dar mi-a placut.
Eh, pui d-astia avem si noi, asa ca acum nu te mai poti plange ca ti-e dor de mancarea de acasa :))))

Greta spunea...

@Carmen, puiul cred ca era foarte ametit, mahmur mai bine-zis :D Am retinut ideea cu spatele puiului in discutie, o voi aplica atunci cand voi avea din nou tupeu sa ma dau gospodina :D

@A.O, m-ai prins: nu citesc clasici in original :P De fapt, nu cred sa fi citit vreunul altfel decat tradus.... Ba da, am citit cativa obligatorii la engleza si franceza, in liceu. Da'-n privinta asta cred ca nu s-a prins aproape nimic de mine :P

@Habarnam, chiar mi-a placut "Breaking Bad", da! Culmea e ca seria a treia mi s-a parut si mie cam fada, insa seria a patra e... de taiat rasuflarea. Iar ultimul episod l-ar face gelos pana si pe Tarantino :D